• Fri frakt over 800,-
  • Sendes alltid innen 24 timer
  • Gratis retur innen 14 dager

Vekt og livsstil

Overvekt er et verdensomspennende helseproblem som stadig øker. Også i Norge ser man en utvikling som gir bekymring for befolkningens helse i årene som kommer.

Generelt defineres overvekt som at man har mer fett på kroppen enn det som er ønskelig og sunt i forhold til vekt og høyde. Dette forholdet kalkuleres ut fra en formel som regner ut kroppsmasseindeks (KMI) eller «Body Mass Index» (BMI), som er den engelske betegnelsen.

Overvekt har mange uheldige konsekvenser for helsen. Mange ulike sykdommer og lidelser kan forverres av overvekt, og overvekt er koblet direkte til forekomst av for eksempel diabetes type 2, hjertesykdom, slitasjegikt og flere ulike kreftformer. Det er heller ingen tvil om at overvekt kan begrense mulighetene man har til å delta i ulike aktiviteter, og at overvekt kan være en betydelig psykisk belastning.

Hvorfor blir vi stadig tyngre?

Årsakene til den økte forekomsten av overvekt i vår moderne tid er sammensatte. Vi vet at det er visse arvelige faktorer som kan bidra til at noen lettere blir overvektige enn andre. Hormoner og endringer i folks privatøkonomi kan også ha mye å si. Tilgangen på mat er i industrialiserte land bedre enn den noensinne har vært, men det er også lettere å få tak i svært energirik mat. For mange betyr den moderne livsstilen at de er mindre i fysisk aktivitet enn det som var vanlig tidligere. Mange tilbringer de fleste av dagens timer foran en skjerm.

You might also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *